Inici / Sobre el festival

Sobre el festival

Manifest

El Festival Vinaròs Arts Escèniques és un projecte cultural que va néixer a causa de la pandèmia l’any 2020. La gent va estar molt de temps patint el confinament; les companyies de teatre, música i dansa estaven sense treball… Tot es va paralitzar.

El nostre festival va sorgir gràcies a aquesta circumstància crítica i al suport de l’Institut Valencià de Cultura, que va oferir unes ajudes econòmiques per ajudar un sector tan malmès en aquells moments.

Vam ser molts el pobles que vam decidir arriscar i programar en espais a l’aire lliure. El primer poble va ser Vinaròs i ho va fer gràcies a la plaça de bous. Un espai que disposava de totes les garanties sanitàries.

En cada festival, intentem programar un o dos concerts d’autors de renom, ja que es tracta de la temporada d’estiu i Vinaròs rep la visita de moltes famílies que s’acosten al nostre litoral.

Amb el festival pretenem consolidar la programació artística de qualitat i excel·lència que Vinaròs mereix, descentralitzant la cultura. Amb aquest festival, ja no ens cal desplaçar-nos fins a les grans ciutats per veure bons espectacles. Ara els tenim a casa.

Edició 2022
L'ideari del festival és programar sobretot teatre clàssic en una posada en escena contemporània. Textos que ens parlen de com van ser les coses fa molts anys i com han canviat tan poc en essència.
«Les ales de la imaginació ens fan lliures, en desplegar-les, descobrim un univers de somnis.»
Aracaladanza