12 jul
Vinaròs Arena
22:00H
Els Joglars

¡Qué salga Aristófanes!

Repartiment:
Ramon Fontserè, Pilar Sáenz, Dolors Tuneu, Xevi Vilà, Alberto Castrillo-Ferrer i Angelo Crotti.
Durada:
80 min.
Direcció:
Ramon Fontserè.
Dramatúrgia:
Els Joglars.
Direcció d’escena:
Alberto Castrillo-Ferrer.
Assessora artística:
Martina Cabanas.
Disseny d’il·luminació:
Bernat Jansà.
Disseny de vestuari:
Pilar Sáenz.
Espai sonor (disseny):
David Angulo.
Direcció tècnica:
Pere Llach.
Escenografía:
Anna Tusell.
Atrezzo:
Pere Llach i Gerard Mas
Confecció vestuari:
Ma Àngels Pladevall, I.T.A.
Capelleria:
Nina Pawlowsky.
Producció executiva:
Montserrat Arcarons.

Sinopsi

¡QUÉ SALGA ARISTÓFANES! ens porta a un centre de salut mental amb un grup de pacients que està assajant una obra de teatre sobre Aristòfanes, creador del gènere teatral de la sàtira i la comèdia, que s’exhibirà en diferents centres del país. L’obra està dirigida per un exprofessor universitari especialitzat en mitologia grega, qui va ingressar en el centre de salut després de ser expulsat del seu treball degut a uns polèmics tuits que el van enfonsar personalment. Una vegada l’espectacle s’està assajant, el coordinador del centre observa atònit el resultat: Els usuaris del centre representen el seu espectacle amb escenes en contra de la correcció política i de la moral que impera en el moment.

La directora del centre dubta sobre les seues pròpies consideracions morals fins a perdre la raó. L’exprofessor s’ha obsessionat amb el personatge d’Aristòfanes fins al punt que creu encarnar el mateix còmic. Comença aquí un debat que ens farà reflexionar sobre els límits de la moral i la llibertat d’expressió.

Qui decideix què és políticament acceptable i què no ho és? Estem exposats a una societat sobreprotectora capaç de vetar continguts segons el parer d’alguns: els nous crítics de la societat, els qui assenyalen els altres, els “culpables”, per a demonitzar-los a través d’unes plataformes que ofereixen total anonimat: les xarxes socials, les fogueres de l’actualitat.

Els Joglars commemora el 60 aniversari del seu naixement amb un homenatge a Aristòfanes. El comediògraf grec es converteix en símbol de la llibertat d’expressió, que és condició imprescindible per a la creació artística. L’obra, produïda dins del segell de Creació Canal, està protagonitzada per Ramon Fontserè, director de la companyia des de fa una dècada, després de prendre el relleu d’Albert Boadella. Al costat d’ell, Pilar Sáenz, Dolors Tuneu, Xevi Vilà, Alberto Castrillo-Ferrer i Angelo Crotti formen l’elenc d’aquesta sàtira contra la cultura de la cancel·lació. ¡Qué salga Aristófanes!

Ubicació

Imatges de l'espectacle

Avisos i normes

 • A partir de les 21.00 hores es pot començar a entrar per la porta que corresponga (porta gran, sol o ombra).
 • Totes les funcions començaran puntualment a les 22.00 hores.
 • No es podrà entrar una vegada haja començat l’espectacle.
 • Es demana silenci durant l’espectacle.
 • Tinguen molta cura a apagar els telèfons mòbils i les alarmes dels rellotges. També d’apagar les llums dels seus dispositius.
 • Està prohibit menjar i beure durant l’espectacle.
 • Queda prohibit fer gravacions o fotos. Només podran fer-ne els professionals acreditats autoritzats per l’organització.
 • L’Ajuntament de Vinaròs es reserva el dret d’efectuar canvis en la programació.

Accessibilitat

 • El teatre és accessible per a persones amb diversitat funcional i disposa d’un lavabo adaptat i espais reservats per a persones amb mobilitat reduïda.
 • En tots els espectacles és possible comprar una entrada per a acudir amb cadira de rodes de manera individual o bé adquirir-la juntament amb acompanyant.

Venda presencial

 • Si vols comprar una entrada abans de l’espectacle, pots fer-ho a la taquilla del Vinaròs Arena una hora abans.
 • Venda exclusiva d’abonaments: setmana del 13 al 19 de juny.

Preus dels espectacles

Abonament 6 sessions
68
El tutor Burlat
Entrada lliure *
El Brujo
10
Aitana Sánchez-Gijón
20
Maria del Mar Bonet
20
Els Joglars
20
Tito Andrónico
10
Migrare
5
* Sense reserva prèvia, fins a completar l’aforament.

Agenda del festival

Edició 2022