Carles Viarnès i Glòria Ros

IAM off festival Eufónic

Sinopsi

Aquest any, Vinaròs s’ha annexionat a un nou circuit cultural: Eufònic. I ho fa encetant un alternatiu espai urbà, la plaça jardí de l’antic convent de Sant Francesc.

Eufònic, és un festival al voltant de les arts sonores que es realitza des de fa deu anys a les Terres de l’Ebre. Eufònic es caracteritza per acollir instal·lacions artístiques i actuacions en espais singulars. És un festival d’arts excepcionals en la seva més àmplia accepció: actuacions audiovisuals, tallers, instal·lacions artístiques en espais museístics o temporalment habilitats, accions sonores en el paisatge.

Carles Viarnès és, definitivament, un dels millors músics del país, a més d’escapar-se de les etiquetes (pianismes, experimentació lírica, subtils detalls electrònics i lirisme contundent), s’escapa també de les disciplines: si l’hem vist al Palau de la Música amb l’artista visual Alba G. Corral, en un espectacle de piano i poesia amb Elvira Prado-Fabregat o fent versions de Camarón de la Isla i La Casa Azul, ara el veurem amb la ballarina Glòria Ros: deconstruccions dels seus temes de “Nun”, el preciós disc de l’any passat, en un espai obert i a l’aire lliure, extremadament suggerent, que posa en relació el moviment i el cos amb l’espai i les ruïnes de l’antic convent de Sant Francesc. Un must.

Imatges de l'espectacle

Agenda del festival

Edició 2022